Creditmanagement

Creditmanagement is een uit de VS overgewaaide term, waaraan ook in Nederland – al dan niet noodgedwongen door het economische klimaat – steeds meer waarde wordt gehecht. Veel ondernemers gaan er van uit dat een ‘deal’ rond is wanneer na levering de facturen de deur uit zijn. Niets is minder waar, maar creditmanagement gaat verder dan het innen van een onbetaalde nota. In het voorstadium voorafgaand aan die deal kan er zoveel meer worden gedaan.

Voorzitter/moderator van de thematafel ‘Creditmanagement’ is Connie Maathuis, algemeen directeur van NDA Incasso in Amersfoort. Connie is ondermeer secretaris van de Haagse commissie van de VVCM (Vereniging voor Credit Management) en in die hoedanigheid houdt zij zich o.a. bezig met de lobby rondom het Wetsvoorstel Incassokosten dat nu bij de Tweede Kamer ligt. Bij ongewijzigde invoering ervan zal dit voor veel ondernemers tot extra problemen op de afdeling debiteurenbeheer leiden.

‘Wanbetaling loont in Nederland’ is een stelling waar Connie graag met de aanwezigen aan haar thematafel tijdens het congres over van gedachten wisselt om gezamenlijk te bezien of en hoe dit tij voor ondernemers te keren is.
www.nda-incasso.nl