Marlies van Wijhe

Marlies van Wijhe

Marlies van Wijhe is algemeen directeur van het familiebedrijf Van Wijhe Verf B.V., producent van de verfmerken Wijzonol Bouwverven en Ralston. De twee speerpunten die het beleid van Marlies van Wijhe kenmerken, zijn innovatie en duurzaamheid. Zowel qua productontwikkeling als bedrijfsvoering. Haar passie voor familiebedrijven en de maakindustrie stopt ze niet onder stoelen of banken.

Van Wijhe Verf B.V. is de grootste onafhankelijke verfproducent van Nederland. In de afgelopen 10 jaar heeft het familiebedrijf een gezonde groei door kunnen maken, zowel in Nederland als daarbuiten. Met het merk Wijzonol heeft de fabrikant haar derde positie op de thuismarkt fors verstevigd. Momenteel exporteert Van Wijhe Verf B.V. naar 25 landen in Europa, Amerika en Azië. Samen met haar zus Marijke, actief op het gebied van Marketing Services, bouwt Marlies Van Wijhe verder aan een toekomst voor de, hopelijk geïnteresseerde, vijfde generatie.

In 1983 startte Marlies van Wijhe met haar studie Bedrijfskunde aan de RUG (Rijks Universiteit Groningen). Na de afronding van haar studie verhuisde zij in 1989 naar Maastricht om daar als Product Manager bij DSM Chemicals te beginnen. Het was een bewuste keuze om eerst buiten het familiebedrijf Van Wijhe Verf ervaring op te doen. Begin 1994 kwam ze terug naar Zwolle om daar bij het familiebedrijf te starten in de export. Deze activiteit was toen erg klein en het was haar taak om de exportmarkt te verkennen en daarmee het bedrijf van een nieuwe pijler te voorzien. Achter de schermen reeds actief nam zij in 2000 definitief het stokje over van haar vader. In 2010 is ze uitgeroepen tot Zakenvrouw van het Jaar.
www.vanwijhe.com